O meni

Sem Nika Deu, certificirana transakcijska analitičarka – Coach (Psihopolis Institut, mentor Zoran Milivojević, TSTA) in specializantka TA-psihoterapije (pridobivam mednarodni certifikat CTA(P), Certified Transactional Analyst - Psychotherapy) ter zaključujem magistrski študij iz Psihoterapevtske znanosti na Univerzi Sigmunda Freuda. Po svoji osnovni izobrazbi sem ekonomist (Ekonomska fakulteta, Ljubljana).

Tekom izpopolnjevanja sem se poleg TRANSAKCIJSKE ANALIZE seznanila tudi s PSIHODRAMO pod vodstvom Lidije Vasiljević in PSIHOTERAPIJO SELFOV (trening iz Voice Dialogua pod vodstvom Judith Hendin) ter obiskala vrsto drugih treningov, delavnic in predavanj.

Samostojno poslovno pot sem kot psihoterapevtka začela pred dobrimi desetimi leti, kar je zame predstavljajo precejšen izziv in popolno poklicno preusmeritev.

Pred tem sem aktivno delovala predvsem na področju marketinga in odnosov z javnostmi ter se v 15-ih letih bogatih izkušenj izoblikovala v strokovnjakinjo predvsem na področju strateškega marketinga, komunikacije in upravljanja z blagovnimi znamkami. Svojo poklicno pot sem začela v multinacionalnih podjetjih, kot sta McDonald's in Philip Morris, leta 1998 pa sem se pridružila prvi slovenski komercialni televiziji, Pro Plus.

Neprecenljive izkušnje, ki sem jih pridobila kot marketinška strokovnjakinja, so mi omogočile predvsem poglobljeno razumevanje notranjega delovanja organizacij, ki ga z nadaljnjimi izobraževanji s področja psihologije uspešno prenašam in uporabljam pri svojem delu s podjetji. Za podjetja pripravljam tudi delavnice in z njimi sodelujem v vlogi executive coacha.

O MENI OSEBNO

Za svoje najbližje sem najprej mati, žena, mačeha, hči, prijateljica in mačja mati. Z možem naju družita dve desetletji skupnega življenja, v tem času pa sva postala tudi ponosna starša iskrivega in radovednega mladostnika. Mož ima iz prvega zakona še dva sinova, danes že odrasla fanta, ki sta že samostojno zakorakala v svoje življenje. Družbo nam dela še mačja dama po imenu Lili. Smo aktivna družina in od časa do časa radi uidemo vsakodnevnim skrbem in gremo na morje ali pa odkrivamo nove dežele. Navdihujoč pobeg zame predstavlja dobra knjiga ali film, v zadnjem času pa veliko svojih prostih trenutkov namenim igranju klavirja.

 

STROKOVNJAKI, S KATERIMI PRI SVOJEM DELU REDNO SODELUJEM:

  • Tina Bončina, dr. med, mojster in trener logosinteze
  • Peter Kapš, dr. med. spec. psihiatrije
  • Elena Kecman, specializantka TA in pedagoginja
  • Nuša Klinar, univ. dipl. psihologinja
  • mag. Ivana Mandarič, soc. antropologinja, univ. dipl. soc. del, certificirana transakcijska analitičarka – psihoterapevtka (PTSTA)
  • Aleksandra Meško, specialistka klinične psihologije, učiteljica in supervizorka transakcijske analize PTSTA
  • Zoran Milivojević, dr. med., učitelj in supervizor transakcijske analize PTSTA
  • Urša Mrevlje Lozar, dr. med. spec. psihiatrije (pedopsihiater)
  • Barbara Repinc Zupančič, univ. dipl. pedag. in soc.kult., učiteljica in supervizorka transakcijske analize PTSTA
  • Tony White, TSTA

 

SUPERVIZIJA

Sama sem redno v procesu supervizije, torej o svojem delu s klienti govorim s strokovnjakom na višjem nivoju. To je pomembno tako zame, za moj osebni razvoj in moje (duševno) zdravje, kot za kliente, ki so pri meni v obravnavi.Kontakt


DEUS, SVETOVANJE IN PSIHOTERAPIJA,
NIKA DEU S.P.Prijazno hišnim ljubljenčkom
Lahko dostopno invalidom
Prijazno hišnim ljubljenčkom
Lahko dostopno invalidom